Bio termékek,bio kozmetikumok webáruháza

EcoBioBolt.hu - Ha Önnek fontos az egészsége...

Kapcsolat

Cég:
EKA Consulting Kft.
Adószám:
25396067-2-13
E-mail:
Ugyfelszolgalat@EcoBioBolt.hu

Miért válasszam BIO naptejet?

2015.04.22.

A zord tél végével, a kellemes enyhébb napok beköszöntével mindenki a szabadba siet, hogy a nap csalogató sugarait élvezhesse. Máris felmerül a kérdés: milyen fényvédő krémet használjak, hogy következmények nélkül, büntetlenül élvezzem a napfürdőt? De ne feledjük: bőrünket a városban ugyancsak védenünk kell a káros UV sugárzástól.

Az ECO-COSMETICS – a bio fényvédő szerek avatott szakértője, különböző mértékű védettséget biztosító (SPF10 – SPF 50) kizárólag természetes összetevőkből készült fényvédő termékek széles skáláját kínálja!

Korábban, a fényvédő kozmetikumot gyártó cégek az UVB sugárzás elleni védelemre összpontosítottak, mert kifejezetten ez a típusú sugárzás okoz égési sérüléseket a bőrön és vezet a bőrrák kialakulásához. Mára már bizonyított tény, hogy az UVA sugárzás is ugyanolyan károsan hat a bőrre, hiszen az öregségi foltok megjelenéséért valamint a bőr öregedéséért felelős. Az ECO COSMETICS napvédő kozmetikumai – az új EUs követelményeknek és szabványoknak megfelelően – védelmet biztosítanak minden típusú sugárzással szemben különös tekintettel az UVA sugárzásra. Ezen követelmények értelmében, a fényvédő terméknek a napvédő faktor SPF (Sun Protective Factor) 1/3-ának megfelelő UVA védelmet kell biztosítania.

A magas fényvédő faktorú kozmetikai termékek előállítása során nehéz garantálni az UVA elleni védelmet csupán fizikai szűrők használata révén, ám az ECO COSMETICS stadtoldendorfi (Németország) laboratóriuma 2008-ban kiváló eredményeket ért el, és piacra dobta 30 faktoros bio fényvédő krémét (SPF 30), majd 2010-ben 50 faktoros bio napvédő krémét (SPF50)+.

Az ECO-COSMETICS kozmetikumok összetételét a természetes olajok és kivonatok alkotják, melyek táplálják a bőrt és még a kiszáradástól is védik. Fényvédő szűrő gyanánt a termékekben kizárólag egy természetes eredetű ásványt a titán-dioxidot használnak. Az utóbbi időben egyre több fényvédő kozmetikumot gyártó cég természetes ásványi anyagot használ fényvédő termékeiben, melyek használata kifejezetten gyermekek és érzékeny bőrű emberek számára javasolt, akik maximális nap elleni védelmet biztosító, de káros kémiai összetevőktől mentes krémet szeretnének.

A titán-dioxid természetben előforduló, fehér színű, por állagú ásvány, melyet titán-tartalmú ércekből nyernek, kémiailag inert (nem veszélyes), nem illékony, nem oldódik (kivéve a sósavban – nagyon lassan), ezért szinte teljesen kiürül a szervezetből. A titán-dioxid rendkívül hatékony nap elleni fizikai védelmet biztosít a bőrnek; a titán-dioxid apró részecskéi, mint egy tükör visszaverik az ultraibolya sugarakat (UVA/ UVB). A titán-dioxid e tulajdonságát laboratóriumi tesztek igazolják.

Ám nem szabad azt feltételezni, hogy minden titán-dioxidot tartalmazó krém biztonságos. A tudósok azt feltételezik, hogy a nano részecskékre bontott ásványok felhalmozódhatnak a bőrben, és így méretük miatt, képesek leküzdeni a szervezetet védő szűrőket. A bőrön át a véráramba kerülve a szervezetbe jutnak, behatolnak a sejtmembránokba, ahol kárt okoznak.

Információ: nano részecskék a 100 nm-nél kisebb átmérőjű részecskék. Az átlagos fényvédő termékekben a felhasznált ásványok nano részecskéinek mérete általában 25 nm.

Az ECO-COSMETICS termékeiben NEM használnak nano részecskékre bontott titán-dioxidot!

Felmerül a kérdés, hogy a fényvédő krémeket és púdereket gyártó cégek miért használnak titán-dioxid nano részecskéket tudván, hogy azok árthatnak a szervezetnek!  A válasz egyszerű: minél apróbb a részecske, annál jobban engedi át a vizuális fényt. Másképpen fogalmazva: a titán dioxid nano részecskéi a bőrön nem láthatók és nem hagynak fehér foltot. A gyártók azért használják ezeket az összetevőket – a felhasználók egészségének a kárára –, mert a veszélyes nano részecskéket tartalmazó krémeknek jobb az állaga.

Az ECO-COSMETICS – bio fényvédő termékek széles skáláját kínálja!

Az ECO COSMETICS fényvédő krémek könnyű állagúak, gyorsan felszívódnak más gyártók szinte kenőcsös textúrájú krémeivel szemben. Rendszerint a titán-dioxid nano részecskéket tartalmazó fényvédő krémek fehér foltokat hagynak a bőrön. Korábban az ECO COSMETICS fényvédő krémei csekély mértékben szintén fehér film réteget képeztek a bőrön, ám az ECO COSMETICS laboratóriuma erre a problémára is talált megoldást!

A Bio Fach 2012-ben rendezett kiállításán az ECO COSMETICS új állagú krémeket és fényvédő termékeket mutatott be. Természetes színezékek felhasználásával a cég új tónusú fényvédő arc és test krémeket (SPF15 и SPF30) dobott a piacra, melyek enyhe barnulást idéző színt adnak a bőrnek. Továbbá átlátszó magas fényvédő faktorú termékeket is: az SPF 30 gélt és az SPF 30 olajat.

Miért olyan különlegesek az ECO-COSMETICS fényvédő termékei?

 • 100%-ban természetes összetevők
 • ECOCERT Greenlife tanúsítvánnyal rendelkeznek
 • kizárólag fizikai fényszűrőt tartalmaznak
 • a bennük található értékes növényi kivonatok táplálják a bőrt
 • nem hagynak fehér foltokat a bőrön
 • nem tartalmaznak nano részecskéket
 • nem tartalmaznak szintetikus illatanyagokat, mesterséges színezéket vagy adalékanyagot és szintetikus tartósítószert
 • nem tartalmaznak az egészségre káros összetevőket mint pl. az SLS, SLES, parabén és PEG
 • nem tartalmaznak kőolajszármazékot, paraffint, ásványi olajokat
 • GMO mentesek
 • kifejezetten érzékeny bőrűeknek is ajánlott
 • vegánoknak is ajánlott, hiszen a termékek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket, illetve nem tesztelték állatokon őket.
 • környezetbarát, széndioxid-semleges gyártási folyamat

 Figyelem! A magas napvédő faktorú termékek sem nyújtanak teljes körű védelmet az UV-sugarak ellen.

Csecsemőkön és kisgyermekeken használjon védőruházatot és magas napvédő faktorú (több mint 25) napvédő termékeket. Ne tegye ki a gyerekeket közvetlen napsugárzásnak, illetve kerülje a napozást 11 és 15 óra között.

Alkalmazza bőrén bőségesen és többször napozás előtt, fürdőzés után. Amennyiben kisebb mennyiségben alkalmazzuk, a védőhatás csökken.

További info és rendelés: http://www.ecobiobolt.hu/termekek/bio-kozmetikumok-bio-fenyvedok-9126/9126/ 

vissza